Hotele i restauracje – trendy w budownictwie
4 października 2012 r. miała miejsce konferencja, której tematem było „Co nowego w branży HoReCa?”. Spotkanie dedykowane firmom z branży hotelowej, restauracyjnej i cateringowej odbyło się w Hotelu Wellness & SPA Nowy Dwór w Świlczy koło Rzeszowa. Prelegenci w swoich wystąpieniach poruszyli zagadnienia nowoczesnych rozwiązań informatycznych, które mogą pomóc sprawniej zarządzać firmami sektora HoReCa. Wydarzenie zgromadziło przedstawicieli firm z branży HoReCa południowo-wschodniej Polski.
Panele tematyczne, wchodzące w skład programu konferencji podzielone zostały ze względu na różne obszary: od kwestii zarządzania, poprzez nowoczesne oprogramowanie usprawniające pracę, czy rozwiązania związane z aspektami bezpieczeństwa. Maciej Łobos opowiadał o znaczeniu architektury i jej wpływie na zagadnienia biznesowe. Dzielił się także doświadczeniami z najnowszych projektów hotelowych jakimi zajmuje się MWM.